Kikapcsolódás

Természeti, történelmi, kulturális és gasztronómiai élmények sokasága vár a Zemplénben!
Ne hagyd ki!

Görög katolikus templom

Látogass el a békés Komlóskai Görögkatolikus Templomba, ahol lenyűgöző freskók és nyugodt környezet várnak rád a spirituális túrádhoz! 

Komlóska
Cím: Komlóska, Ady Endre utca 10.


Bővebben:

Templomunkat már évszázadok óta őrzi a múlt emlékeit és a hitünk erejét.

Az első anyakönyvi bejegyzéseket a XVIII. században jegyezték fel, és a jelenlegi templomot 1820-ban szentelték föl. Az épület homlokzatának felújítása és a belső freskók restaurálása is a hűség és az elkötelezettség jele.

Az ünnepi címünket Krisztus Urunk Mennybemenetelének ünnepe adja, és minden évben ezen a napon, a Pünkösd előtti vasárnapon, ünnepeljük közösségként.

Komlóskát a Zemplén egyik gyöngyszemeként tartjuk számon, és a templomunk a település büszkesége. Bárki, aki belép, elvarázsolódik a csodálatos színvilágtól és a stukkók művészi szépségétől. Itt mindenki közelebb érezheti magát a Jóistenhez.

Életünk szerves része a vallásos hagyományoknak, és a templomba járás minden fontos mozzanatát megünnepeljük itt. Imádkozunk a munkáért, a vetésért és a betakarításért, valamint a születésnapok és házassági évfordulók alkalmából is összegyűlünk itt, hogy közösen részesüljünk Isten áldásában.

Bánatunkban is itt találjuk a vigasztalást és az erőt. Komlóskán együtt imádkozunk, dolgozunk, örülünk és szomorkodunk. Ez a közösség és a templomunk teszi különlegessé Komlóskát. Gyere, és légy részese ennek a meghitt és szeretettel teli közösségnek!

Pusztavár romja

Ha a történelem és a kultúra iránt érdeklődsz, ne hagyd ki a Pusztavár romjait! Fedezd fel ezt a lenyűgöző helyet, ahol a múlt izgalmas emlékei várják rád, hogy felfedezd őket! 

Komlóska
Megközelítése és információk:
www.komloska.hu 

Bővebben:

Ha kalandra vágysz és a középkori történelem iránt érdeklődsz, készülj fel egy fantasztikus túrára a Pusztavár romjaihoz. A vár XIV. században épült a Csirke-család által, majd a Debrői-család birtokolta a XV. században. Izgalmas történetek és lenyűgöző romok várnak rád.

A túra kb. 4 km hosszú és 250 méteres emelkedővel vezet a csúcsig. Indulhatsz a Sólyomvár-lak előtti buszmegállóból, és javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódj a túra adatairól és útvonaláról. Az úton találkozhatsz állatsimogatóval és gyönyörű kilátópontokkal.

A hegy tetején megtalálod a középkori Solymos vár romjait, ahol fantasztikus panoráma vár rád. A túra során számos állomáson megpihenhetsz és felfedezheted a környező természetet. Ne hagyd ki ezt az izgalmas kalandot, amely során megismerkedhetsz a régi idők históriájával és a gyönyörű tájjal egyaránt!

Ruszin tájház

Látogass el a Komlóskai Ruszinházba, ahol a ruszin kultúra és hagyományok elevenednek meg. Ismerd meg ezt a varázslatos helyet és légy részese az egyedi ruszin élményeknek.

Komlóska
Cím: Komlóska Rákóczi út 20.

Telefon: (47) 338-127
Web:
www.komloska.hu

Bővebben:

A Komlóskán található Ruszin Tájház a Zempléni-hegység területén található, és a néprajztudomány északi magyar háztípusként sorolja. Az épület a XIX. század első felében épült, és a hagyományos lakáskultúrát és népi építészetet mutatja be. A házban eredeti formájában található a kabolás kemence a mellé épített masinával, amely Magyarországon csak itt, a komlóskai tájházban maradt fenn. A szoba berendezése a 1900-as évek elejét idézi, magában foglalva festett bútorokat, nagyfiókos asztalt, komódot, ágyakat és használati tárgyakat, amelyek a korabeli életet és hagyományokat idézik. A lakóház egyedi részei közé tartozik a pitvar, amelyet egy fallal kettéosztottak, és kamraként is szolgált. A Ruszin Tájház az északi magyar népi kultúra és építészet értékes emlékét őrzi, és ideális hely a ruszin hagyományok és történelem felfedezéséhez."

Ruszin park

Látogass el a gyönyörű Komlóskai Ruszin parkba, ahol a természet és a ruszin kultúra találkozik. Éld át a nyugalmat és a kikapcsolódást ebben a varázslatos környezetben. 

Komlóska
Cím: Komlóska, Rákóczi út 121.

Telefon: Telefon: (47) 338-127
Web:
www.komloska.hu

Bővebben:

A Komlóskai Ruszin park egy olyan idilli helyszín, ahol a természet és a kultúra harmonikusan összetalálkozik. A park lenyűgöző környezetben fekszik, a Zempléni-hegység gyönyörű tájára nyújt kilátást. Ez a park nem csupán egy természeti oázis, hanem egy hely, ahol a ruszin kultúra és hagyományok is életre kelnek.

A parkban sétálva gyönyörködhetsz a virágokban, a fák zöld lombjában és a tiszta levegőben. A csend és a nyugalom itt valóságos felüdülést nyújt a látogatóknak. A ruszin kultúra és hagyományok iránt érdeklődők pedig itt találják meg a számításukat.

A park területén található ruszin stílusú épületek, ahol bemutatják a ruszin életmódot és hagyományokat. Az épületekben kiállítások és interaktív programok várják a látogatókat, hogy közelebbről megismerkedhessenek a ruszin kultúra gazdagságával. A helyi mesterek kézműves bemutatókat tartanak, ahol megtanulhatod a hagyományos ruszin kézművesség fortélyait.

A parkban időről időre rendezvények és fesztiválok is zajlanak, ahol a ruszin kultúra ünnepelése és megünneplése kerül a középpontba. A helyi ételek és italok kóstolása is része ennek az autentikus élménynek.

A Komlóskai Ruszin park tökéletes hely a pihenésre, a kikapcsolódásra és a ruszin kultúra felfedezésére. Egy látogatás itt garantáltan emlékezetes élményt nyújt, és lehetőséget ad arra, hogy közelebbről megismerkedj a ruszin hagyományokkal és értékekkel, miközben élvezed a lenyűgöző természeti környezetet.

Haluska Szörp

Kóstold meg a Komlóskai Haluska szörpök varázslatos ízeit, amelyek a helyi hagyományokat és finomított recepteket ötvözik. Élvezd az egyedi ízvilágot ezen ínycsiklandó szörpökben! 

Komlóska
Cím: Komlóska, Kisposta köz 3. 
Telefon: (20) 951 5327

Bővebben: 

A Komlóskai Haluska szörpök egy különleges gasztronómiai élmény, amely a Komlóskai gasztronómiai hagyományok és a modern receptek tökéletes ötvözését kínálja. Ezek a szörpök nem csupán italok, hanem igazi kulináris élmények, amelyeket mindenképpen meg kell kóstolnod.

A szörpök készítésénél a legjobb minőségű helyi alapanyagokat használják, és a hagyományos technikákat alkalmazzák. A komlóskai gasztronómiai hagyományokat és recepteket továbbfejlesztik és finomítják, hogy egyedi és ínycsiklandó ízvilágot hozzanak létre.

A szörpök kínálatában megtalálhatók az egyszerűbb, hagyományos ízek, mint például a cseresznye vagy a szilva szörp, de az igazi különlegességek is helyet kapnak, mint például a bodza-citromfű vagy a sárgabarack-rozmaring szörp. Ezek az ízek felfrissítőek és kellemesen egyediek, tökéletesek egy forró nyári napon vagy egy hideg téli estén.

A Komlóskai Haluska szörpök nem csupán italok, hanem kulináris élmények, amelyek széles palettáját kínálják az ízlelőbimbóknak. Azok számára, akik szeretik a hagyományokat és az autentikus ízeket, ezek a szörpök valódi csemegék lesznek. A helyi kultúrát és gasztronómiát egy pohár szörppel fedezheted fel, és garantáltan emlékezetes ízlelőbimbó-utazást kínálnak.

Timkó Gyümölcslevek és Erdei gomba

Ismerkedj meg a Timkó termékekkel, amelyek friss és ízletes alapanyagokból készülnek. 

Komlóska
Cím: Komlóska, Subanya köz 16. 
Tel: (30) 973 2788 

Bővebben: 

A Timkó gyümölcslevek és erdei gomba termékei a frissesség és az autentikus ízek egyedülálló kombinációját nyújtják. A vállalkozás a természetes és minőségi alapanyagok iránti elkötelezettségről híres, és a helyi hagyományokat és ízeket helyezi a középpontba.

A gyümölcslevek esetében a Timkó a legfinomabb gyümölcsöket válogatja össze, hogy a legjobb minőségű italokat készíthesse. Az ízletes és friss gyümölcslevek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat vagy tartósítószereket, így a természetes íz és aroma érvényesül bennük. A választékban megtalálhatók a klasszikus ízek, mint például alma és narancs, de számos egyedi kombináció is, mint a szeder-ribizli vagy a cseresznye-málna.

Az erdei gomba termékek is kiemelkedő minőséget képviselnek. A Timkó szakemberei gondosan válogatják össze az erdei gombákat, és azokból készítenek finom és tápláló termékeket. Az erdei gomba levesek, szószok és konzervek gazdagítják a választékot, és a természetes ízek és illatok garantálják az autentikus gombakészítés élményét.

A Timkó gyümölcslevek és erdei gomba termékei nem csak ízletesek, de egészségesek is. A friss alapanyagok és a kíméletes feldolgozás megőrzi a természetes tápértékeket és vitaminokat. Azok, akik az igazi, minőségi ízekre vágynak, biztosan megtalálják a kedvencüket a Timkó termékei között, miközben támogatják a helyi kistermelőket és hagyományokat.

Szirmay-Waldbott kastély

Látogass el a lenyűgöző Tolcsvai Szirmay-Waldbott kastélyhoz, ahol a múlt és a művészet találkozik. Fedezd fel a kastély történelmét és lenyűgöző környezetét ezen különleges helyen. 

Tolcsva
Cím: Tolcsva, Kossuth Lajos utca 37.
Telefon: (30) 953 4438
Web:
www.tolcsvaikastely.hu

Bővebben:

A Tolcsvai Szirmay-Waldbott kastély egy igazi kulturális és történelmi kincs, amely a Zempléni-hegység gyönyörű táján emelkedik. A kastély hosszú és gazdag múlttal rendelkezik, és az épület maga is lenyűgöző művészeti értékeket őriz.

Az épületet eredetileg a XVIII. században építették, és azóta több átalakításon és felújításon esett át. A kastély homlokzata impozáns és lenyűgöző, a belső terek pedig a luxus és az elegancia példái. Az épületben található gyönyörű teremszobák, antik bútorok és műalkotások, amelyek visszarepítenek a múltba és bemutatják a kastély gazdag történelmét.

A kastély körül egy varázslatos park terül el, amely tele van gyönyörű virágokkal és fákkel. A parkban sétálva élvezheted a nyugalmat és a természet szépségét. A kertben számos szobor és szökőkút is található, amelyek tovább fokozzák a hely varázsát.

A Tolcsvai Szirmay-Waldbott kastély nemcsak egy épület, hanem egy hely, ahol a művészet és a kultúra találkozik. Rendszeresen rendeznek itt kiállításokat, koncerteket és kulturális eseményeket, amelyeknek köszönhetően a kastély mindig élettel teli és inspiráló. Ez a hely ideális a történelem és művészet szerelmeseinek, valamint azoknak, akik szeretnék felfedezni a Zempléni-hegység szépségét és gazdag kulturális örökségét.

Hélia-D Herba Kastély

Látogass el a varázslatos Helia-D Herba Kastélyhoz, ahol a wellness és a pihenés központjában állsz. Fedezd fel a kastély nyugalmát és a természet szépségét ezen különleges helyen.

Tolcsva
Cím: Tolcsva, Szent Imre u. 4.
Telefon: (30) 682 5683
Web:
www.herbakastely.hu

Bővebben:

A Helia-D Herba Kastély egy olyan hely, ahol a nyugalom és a wellness találkozik a történelem és a természet szépségével. Ez a kastély egy igazi oázis a Zempléni-hegységben, ahol minden a pihenés és a feltöltődés szolgálatában áll.

Az épület eredetileg egy XVIII. századi kastély volt, amelyet az évek során gondosan felújítottak és átalakítottak egy modern wellness- és gyógyfürdővé. A kastély homlokzata impozáns és lenyűgöző, a belső terek pedig kényelmes és luxus környezetet kínálnak a vendégeknek. A szobák és lakosztályok elegánsan berendezettek, és minden kényelmet biztosítanak a pihenéshez.

A kastélyhoz egy gyönyörű park terül el, amelyben sétálva élvezheted a természet szépségét és a friss levegőt. A parkban különféle wellness lehetőségek várják a vendégeket, mint például szabadtéri medence, szauna és jacuzzi. Emellett a kastély saját gyógyforrásokkal is rendelkezik, amelyek a természetes gyógyulás és a relaxáció szolgálatában állnak.

A Helia-D Herba Kastély kiváló hely a test és a lélek regenerálására. A kastélyban wellness kezeléseket, masszázsokat és gyógyfürdőket is kínálnak, amelyek segítenek a stressz leküzdésében és az egészség megőrzésében. A helyszínen található étterem pedig friss, helyi alapanyagokból készült ételeket kínál, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmódhoz.

A Helia-D Herba Kastély nem csak egy szálloda, hanem egy életstílus, amely az egészség, a szépség és a nyugalom jegyében él. Ha egy különleges és pihentető élményre vágysz a Zempléni-hegységben, akkor ezt a helyet ne hagyd ki.

Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza

Látogass el Tolcsvára, és fedezd fel a város bormúzeumát és borászati kultúraházát! Itt mélyedhetsz el a Tokaji borvidék gazdag történelmében és kóstolhatsz lenyűgöző borokat. 

Tolcsva
Cím: Tolcsva, Kossuth Lajos út 32.
Telefon: (47) 384 232
Web:
www.tolcsva.hu

Bővebben:

Tolcsva, a Tokaji borvidék szívében található, és híres a kiváló minőségű borairól. A városban található Bormúzeum és Borászati kultúraház az ideális hely a bor és a borászat iránt érdeklődőknek, hogy még jobban megértsék és megszeressék ezt az évezredes italkultúrát.

A Bormúzeum és Borászati kultúraház egy interaktív múzeum, amely bemutatja a Tokaji borvidék történelmét, a szőlőtermesztés és borászat folyamatát, valamint a borászati hagyományokat. A kiállítások és a bemutatók segítségével betekintést nyerhetsz a borászat művészetébe és tudományába.

A múzeum része egy lenyűgöző borkóstoló terem is, ahol a látogatók megismerkedhetnek a Tokaji borok sokféleségével és ízvilágával. Az itt található borok között megtalálhatók a híres aszúborok, de kóstolhatsz más érdekességeket is, például furmintot vagy hárslevelűt.

A Bormúzeum és Borászati kultúraházban rendszeresen szerveznek borkóstoló eseményeket és borászati workshopokat, amelyeken részt vehetsz, hogy mélyebben megértsd a borkészítés titkait. Emellett a múzeum egy kiváló hely a Tokaji borok vásárlására is, így haza is vihetsz néhány üveggel a kedvenc boraidból.

Tolcsva Bormúzeuma és Borászati kultúraháza nemcsak a Tokaji borvidék gazdag történelmét mutatja be, hanem egy valódi ízélményt is kínál. Ha szereted a bort és kíváncsi vagy az ezzel kapcsolatos kultúrára és hagyományokra, akkor ne hagyd ki ezt a helyet egy látogatás alkalmával Tolcsván.

Római Katolikus Kisboldogasszony-templom

Látogass el a gyönyörű Tolcsvai Római Katolikus templomhoz, és merülj el a vallásos hagyományok és művészi szépség között. Fedezd fel a templom nyugalmát és történelmét ezen különleges helyen. 

Tolcsva
Cím: Tolcsva, Kossuth út 68.
Telefon: (47) 384 269

Bővebben:

A Tolcsvai Római Katolikus templom egy lenyűgöző vallási és művészeti kincs a Tokaji borvidék szívében. Az épület impozáns homlokzata és gazdag történelme miatt vonzza a látogatókat, akik itt mélyedhetnek el a vallás és a kultúra világában.

Az eredeti templom építésének pontos időpontja ismeretlen, de már a középkorban is állt valamilyen formában. Az aktuális templomot a XVIII. században építették, és azóta is gondosan karbantartják. Az épület homlokzata impozáns és lenyűgöző, a belső terek pedig csodálatos freskókkal és szobrokkal díszítettek.

A Tolcsvai Római Katolikus templomban található oltár és szentély kivételesen szép példái a vallási művészetnek. Az oltár díszítései és festményei lenyűgözőek, és hűen tükrözik a kor stílusát és vallási jelentőségét. A templom belső terében található szobrok és festmények a vallásos történelem fontos pillanatait és személyiségeit idézik meg.

A Tolcsvai Római Katolikus templom nemcsak egy vallási hely, hanem egy olyan hely is, ahol a művészet és a történelem találkozik. A templom rendszeresen rendez kulturális és vallási eseményeket, mint például szentmiséket és koncerteket, amelyek tovább gazdagítják a hely atmoszféráját.

Ha érdekel a vallásos történelem és a művészet, vagy csak egyszerűen pihentető helyre vágysz, ahol elmerülhetsz a nyugalomban, a Tolcsvai Római Katolikus templom a tökéletes hely egy látogatásra a Tokaji borvidék felfedezése közben.

Görög katolikus templom

Látogass el a gyönyörű Tolcsvai Görögkatolikus Templomhoz, és fedezd fel a vallásos hagyományok és építészeti szépségek harmóniáját. Merülj el a templom nyugalmában és történetében ezen különleges helyen. 

Tolcsva
Csak telefonon történő előzetes egyeztetéssel látogatható.
Telefon: (47) 384 469

Bővebben:

A Tolcsvai Görögkatolikus Templom egy lenyűgöző vallási és építészeti remekmű a Tokaji borvidék szívében. Az épület impozáns homlokzata és gazdag történelme miatt vonzza a látogatókat, akik itt mélyedhetnek el a vallás és a kultúra világában.

Az eredeti templom építésének pontos időpontja ismeretlen, de már a középkorban is állt valamilyen formában. Az aktuális templomot a XVIII. században építették, és azóta is gondosan karbantartják. Az épület homlokzata impozáns és lenyűgöző, a belső terek pedig csodálatos ikonokkal és freskókkal díszítettek.

A Tolcsvai Görögkatolikus Templomban található oltár és szentély kivételesen szép példái a vallási művészetnek. Az oltár díszítései és ikonjai lenyűgözőek, és hűen tükrözik a görögkatolikus hagyományokat és vallási jelentőségüket. A templom belső terében található ikonok és freskók a vallásos történelem fontos pillanatait és személyiségeit idézik meg.

A Tolcsvai Görögkatolikus Templom nemcsak egy vallási hely, hanem egy olyan hely is, ahol az építészet és a vallási hagyományok találkoznak. A templom rendszeresen rendez kulturális és vallási eseményeket, mint például szentmiséket és koncerteket, amelyek tovább gazdagítják a hely atmoszféráját.

Ha érdekel a vallásos történelem és az építészeti szépségek, vagy csak egyszerűen pihentető helyre vágysz, ahol elmerülhetsz a nyugalomban, a Tolcsvai Görögkatolikus Templom a tökéletes hely egy látogatásra a Tokaji borvidék felfedezése közben.

Református templom

Látogass el a gyönyörű Tolcsvai Református Templomhoz, és fedezd fel a vallásos hagyományok és építészeti szépségek harmóniáját. Merülj el a templom nyugalmában és történetében ezen különleges helyen. 

Tolcsva
Cím: Tolcsva, Kossuth utca
Telefon: (47) 384 657

Bővebben:

A Tolcsvai Református Templom egy lenyűgöző vallási és építészeti emlék a Tokaji borvidék szívében. Az épület impozáns homlokzata és gazdag történelme miatt vonzza a látogatókat, akik itt mélyedhetnek el a vallás és a kultúra világában.

Az eredeti templom építésének pontos időpontja ismeretlen, de már a középkorban is állt valamilyen formában. Az aktuális templomot a XVIII. században építették, és azóta is gondosan karbantartják. Az épület homlokzata impozáns és lenyűgöző, a belső terek pedig csodálatos freskókkal és díszítésekkel díszítettek.

A Tolcsvai Református Templom belsejében található oltár és szentély kivételesen szép példái a vallási művészetnek. Az oltár díszítései és festményei lenyűgözőek, és hűen tükrözik a református hagyományokat és vallási jelentőségüket. A templom belső terében található székek és padok egyedi faragásúak, és gazdag történelmi értéket képviselnek.

A Tolcsvai Református Templom nemcsak egy vallási hely, hanem egy olyan hely is, ahol az építészet és a vallási hagyományok találkoznak. A templom rendszeresen rendez vallási eseményeket, mint például istentiszteleteket és koncerteket, amelyek tovább gazdagítják a hely atmoszféráját.

Ha érdekel a vallásos történelem és az építészeti szépségek, vagy csak egyszerűen pihentető helyre vágysz, ahol elmerülhetsz a nyugalomban, a Tolcsvai Református Templom a tökéletes hely egy látogatásra a Tokaji borvidék felfedezése közben.

Kisvendéglő

Látogass el a hangulatos Tolcsvai Kisvendéglőbe, és élvezd a finom helyi ételeket és borokat egy barátságos környezetben. Itt valóban átélheted a helyi gasztronómia és vendégszeretet varázsát. 

Tolcsva
Cím: Tolcsva, Szabadság tér 9.
Telefon: (47) 591 052 

Bővebben:

A Tolcsvai Kisvendéglő egy igazi gasztronómiai gyöngyszem a Tokaji borvidék szívében. A vendéglő a helyi kulináris hagyományok és minőségi borok iránti elkötelezettségéről híres, és ideális hely a borvidék felfedezéséhez és az ízek élvezetéhez.

A vendéglő ételkínálata a helyi alapanyagokra és hagyományokra épül. Itt megkóstolhatod a Tokaji borvidék különlegességeit, miközben élvezheted a friss és ízletes ételeket. A bor és étel párosítás itt különösen fontos, és a szakértő személyzet mindig segít a legjobb választásokban.

Az enteriőr hangulatos és meghitt, ideális a romantikus vacsorákhoz vagy baráti találkozókhoz. A vendéglő hangulatához hozzájárulnak a helyi művészeti alkotások és borászati emlékek is, amelyek a Tokaji borvidék hagyományait hozzák közelebb a vendégekhez.

A Tolcsvai Kisvendéglő nemcsak a finom ételek és borok miatt vonzó, hanem a helyi vendégszeretet miatt is. A vendégek itt mindig szívélyesen fogadják, és a személyzet örömmel osztja meg a borvidék történeteit és gasztronómiai titkait.

Ha igazi tokaji gasztronómiai élményre vágysz, a Tolcsvai Kisvendéglő a tökéletes hely a borvidék látogatása során.

Várhegy Étterem

Látogass el a festői Tolcsvai Várhegy Étterembe, ahol az étel, a bor és a csodálatos kilátás együttesen teremtik meg az igazi gasztronómiai élményt. Fedezd fel a tokaji borvidék ízeit ezen varázslatos helyen. 

Tolcsva
Cím: Tolcsva, Szabadság tér 2. 
Telefon: (20) 979 96 56 

Bővebben:

A Tolcsvai Várhegy Étterem egy olyan hely, ahol a gasztronómia és a lenyűgöző természet közelségében élvezheted a legjobb ételeket és borokat. Az étterem a Tolcsvai Várhegy lábánál fekszik, és páratlan kilátást kínál a környező szőlőskertekre és a Tokaji borvidék gyönyörű tájaira.

Az étterem kínálatában a helyi alapanyagok és a hagyományos receptek játszanak főszerepet. Itt olyan ételeket találsz, amelyek a tokaji borokhoz párosítva még ízletesebbek. Az étel- és borválaszték lehetővé teszi, hogy teljes mértékben átéld a Tokaji borvidék gasztronómiai élvezeteit.

Az étterem enteriőre elegáns és kényelmes, így ideális hely romantikus vacsorákhoz, családi összejövetelekhez vagy baráti találkozókhoz. Az étterem teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik a környező vidékre, így az étkezés valóban emlékezetessé válik.

A Tolcsvai Várhegy Étterem nem csak a kiváló ételek és borok miatt vonzó, hanem a helyszín miatt is, ami lenyűgöző. A környező táj és a Várhegy történelme magával ragadó és inspiráló. Az étterem személyzete szívélyesen fogad mindenkit, és mindent megtesz, hogy a vendégek teljes mértékben élvezhessék a helyet és az ízeket.

Ha szereted a finom ételeket, minőségi borokat és a festői tájakat, a Tolcsvai Várhegy Étterem egy igazi különlegesség a Tokaji borvidék látogatása során.

Regéc vára

Látogass el a mesés Regéci Várba, ahol visszarepítheted magad a középkorba, és felfedezheted a vár történelmi és építészeti kincseit. Egy izgalmas és tanulságos kirándulás vár rád ezen történelmi helyszínen. 

Regéc
Telefon: (20) 231 9562
Web:
www.regecivar.hu

Bővebben: 

A Regéci Vár egy lenyűgöző középkori erődítmény a Zempléni-hegységben, amely a történelem és a legendák kavalkádját rejtik magukban. A vár régészeti feltárásai és rekonstrukciói lehetővé teszik a látogatók számára, hogy visszarepüljenek az időben és felfedezzék a múltat.

A vár története a XIII. századig nyúlik vissza, és számos történelmi eseménynek és harcnak volt a színtere. Az erődítmény a középkorban a várszervezet része volt, és fontos védelmi szerepet töltött be a térségben. A vár falai mögött számos rejtély és legendás történet található, amelyek a látogatókat varázslatba ejtik.

Az enteriőr a vár történelmét és életét mutatja be a középkori időkben. Itt láthatod a vár konyháját, a lovagi termet, a lakhelyeket és a védelmi rendszereket. A várudvaron sétálva gyönyörködhetsz a kilátásban és találkozhatsz élő történelmi előadásokkal, amelyek bemutatják a középkori életet és harci művészeteket.

A Regéci Vár rendszeresen rendez kulturális eseményeket és fesztiválokat, amelyek még érdekesebbé teszik a látogatást. A vár területén található múzeumok és kiállítások segítenek mélyebben megérteni a vár történetét és kulturális örökségét.

Ha történelem iránti érdeklődésed van, vagy csak egy izgalmas és tanulságos kirándulásra vágysz, a Regéci Vár egy csodálatos hely, ahol a középkori idők varázsa feltárul előtted.

Regéci Látogatóközpont

Látogass el a Regéci Látogatóközpontba, ahol felfedezheted a vár és a környék történelmét és természeti szépségeit. Ez a központ ideális kiindulópont a vár felfedezéséhez és a környező táj megismeréséhez. 

Regéc
Cím: Regéc, Fő út 40.
Telefon: (20) 231 9562, (46) 387 533
Web:
www.regec.hu

Bővebben:

A Regéci Látogatóközpont egy olyan hely, ahol a látogatók a Regéci Vár és a Zempléni-hegység környezetének gazdag történelmi és természeti kincseivel ismerkedhetnek meg. A központ célja, hogy bemutassa a térség gazdag örökségét és segítse a látogatókat a vár és környezete felfedezésében.

A látogatóközpontban számos kiállítás és interaktív bemutató található, amelyek segítségével mélyebben megismerheted a Regéci Vár történetét és annak szerepét a középkorban. Itt megismerheted a vár lakóinak mindennapi életét, a vár történelmi eseményeit és a középkori harci technikákat.

A központban a természeti környezet is kiemelt szerepet kap. Megismerheted a Zempléni-hegység élővilágát, növényzetét és geológiai sajátosságait. A központ területén tanösvények és túraútvonalak vezetnek a környező táj szépségeihez, így a látogatók aktívan is felfedezhetik a vidéket.

A Regéci Látogatóközpont ideális kiindulópont a Regéci Vár felfedezéséhez is. A központban található információs pont segít tervezni a látogatást, és szervezett túrákat is kínál a vár és a környező terület felfedezéséhez.

Ha szereted a történelmet és a természetet, a Regéci Látogatóközpont egy olyan hely, ahol mindezt együttesen élvezheted, miközben felfedezed a Zempléni-hegység és a Regéci Vár varázslatos világát.

Csobogó Vendéglő

Látogass el a Csobogó Vendéglőbe, ahol a finom helyi ételek és a családias hangulat vár rád. Élvezd a kulináris élvezeteket a Zemplén szívében. 

Regéc
Cím: Regéc, Fő út 80.
Telefon: (30) 862 6590

Bővebben:

A Csobogó Vendéglő egy igazi kulináris élmény forrása a Zemplén hegység gyönyörű környezetében. A vendéglő Komlóska község központjában található, és kínálata a helyi gasztronómia legjavát tükrözi.

A vendéglő hangulatos és barátságos légkört kínál, ahol a vendégek kényelmesen érezhetik magukat. A tradicionális ruszin stílus és a modern elemek harmóniája teszi igazán egyedivé ezt a helyet. Az étterem ideális választás minden alkalomra, legyen szó családi ebédekről, romantikus vacsorákról vagy baráti összejövetelekről.

Az étlap gazdag és változatos, és a helyi alapanyagokra épül. Itt megkóstolhatod a hagyományos zempléni ételeket, mint például a töltött káposzta vagy a gombás halászlé, de találsz itt nemzetközi fogásokat is. Az ételek frissességére és minőségére nagy hangsúlyt fektetnek.

A Csobogó Vendéglő különlegessége a helyi borok és pálinkák kiváló választéka. A Zemplén vidékét híres borászatok és borkóstolók uralják, és a vendéglőben lehetőséged van megkóstolni a térség legjobb nedűit.

Az étterem teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a Zemplén hegyeire, így a vendégek egy kellemes étkezés közben is élvezhetik a táj szépségét. A Csobogó Vendéglő egy igazi gasztronómiai élményt nyújt, amely emlékezetessé teszi az itt töltött időt.

Mézes Huta

Látogass el Mézes Hutába, és kóstold meg a finom mézeket. Itt minden falat édes örömöt nyújt. 

Háromhuta
Cím: Háromhuta, Rákóczi út 27.
Telefon: (30) 175 7275

Bővebben:

A Mézes Huta egy igazi édes paradicsom a gasztronómia kedvelőinek. Zemplén hegyei között, festői környezetben található, és egyedülálló élményt nyújt minden látogatónak. Az atmoszféra hangulatos és barátságos.  

Szepsi Laczkó Máté Emlékház

Látogass el a Szepsi Laczkó Máté Emlékházba, és ismerd meg a híres festő életét és művészetét. Az emlékház lenyűgöző gyűjteménye garantáltan elvarázsol. 

Erdőbénye
A tokaji aszú "feltalálója"
3932 Erdőbénye, Kossuth út 24.
Telefon: +36 47 336 334 

Bővebben: 

A Szepsi Laczkó Máté Emlékház egy kivételes múzeumi élményt kínál mindazoknak, akik érdeklődnek a művészet és a kultúra iránt. Az emlékház a zempléni Sátoraljaújhelyben található, és a híres festő, Szepsi Laczkó Máté életét és munkásságát mutatja be.

Az emlékház egy lenyűgöző gyűjteménnyel büszkélkedhet, amely tartalmazza a festő alkotásait, személyes tárgyait és dokumentumait. A kiállított művek között megtalálhatók az impresszionista és posztimpresszionista stílusú festmények, amelyek a festő zsenialitását és tehetségét tükrözik. A látogatók betekintést nyerhetnek Szepsi Laczkó Máté életébe, és megismerhetik a művész életrajzát, az inspirációit, és a korabeli művészeti környezetet.

Az emlékház a festő eredeti otthonában található, és az épület maga is része a művészeti örökségnek. A múzeum kialakítása és berendezése hűen tükrözi a múlt század eleji enteriőrt, így a látogatók visszarepülhetnek az időben és érezhetik azt a különleges atmoszférát, amelyben Szepsi Laczkó Máté alkotott.

A Szepsi Laczkó Máté Emlékház nemcsak a festő munkásságának megismerésére ad lehetőséget, hanem egy emlékezetes kulturális élményt is nyújt. A látogatóknek lehetőségük van betekinteni egy kivételes művész életébe és alkotásaiba, miközben a múzeum varázslatos környezetében érezhetik a művészet erejét és szépségét.

1848-49-es ágyugolyó

Látogass el Bodrogkeresztúr múzeumába, ahol megtekintheted a 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékét őrző eredeti ágyúgolyót. Ez a történelmi emlék méltó emlékezés a múlt eseményeire.

Bodrogkeresztúr
Cím: Bodrogkeresztúr, Felső utca 85.

Bővebben:

A Bodrogkeresztúr múzeuma egy olyan különleges kiállítási darabbal büszkélkedhet, amely a 19. századi forradalom és szabadságharc emlékét őrzi. Ez az eredeti 1848-49-es ágyúgolyó egy időutazásra invitálja a látogatókat, vissza azokba az eseményekbe, amelyek mélyen befolyásolták Magyarország történelmét.

Az ágyúgolyó a szabadságharc idején került Bodrogkeresztúrra, és azóta is a település értékes kincsének számít. A kiállításban megtekinthető, és egy olyan időszak emlékét őrzi, amikor a magyarok szabadságukért és függetlenségükért harcoltak. A látogatók betekintést nyerhetnek a múltba, és megismerhetik azokat a hősöket, akik az ágyúgolyóval kapcsolatos eseményekben részt vettek.

A Bodrogkeresztúr múzeuma a történelmi emlékek és dokumentumok gondos őrzését vállalja, hogy azok ne merüljenek feledésbe. Az 1848-49-es ágyúgolyó egyike a kiemelkedő daraboknak, amelyek segítenek megőrizni és átadni a következő generációknak a magyar nemzet múltját és hősiességét. A múzeumban található kiállítás hűen tükrözi a korszak hangulatát és eseményeit, és emlékeztet bennünket arra, hogy a történelem és a szabadság megőrzése mindannyiunk felelőssége.

Borecet Manufaktúra

Látogass el Bodrogkeresztúr Borecet Manufaktúrájába, és fedezd fel a különleges borecetek és egyéb házi készítésű termékek világát. Itt minőségi ízek és helyi hagyományok találkoznak. 

Bodrogkeresztúr
Cím: Bodrogkeresztúr, Tarcali utca 119.
Telefon: (30) 652 0654

Bővebben:

Bodrogkeresztúr Borecet Manufaktúrája egy igazi kulináris élményt nyújt minden látogatónak. Ez a hely nem csupán egy borászat vagy kulináris műhely, hanem egy olyan hely, ahol a minőségi borecetek és házi készítésű termékek mesterséges tudománya találkozik a hagyományok tiszteletével.

A manufaktúra kínálatában megtalálhatók különleges borecetek, amelyek kiváló minőségű alapanyagokból és gondos odafigyeléssel készülnek. A különböző ízesítések, mint például gyümölcsök, fűszerek vagy gyógynövények, egyedi és izgalmas ízvilágot kölcsönöznek ezeknek a termékeknek. A borecetek mellett más házi készítésű termékek is elérhetők, például ecetes savanyúságok, szószok és mézes különlegességek.

A manufaktúra látogatói betekintést nyerhetnek a borecetek és termékek készítési folyamatába, és megismerhetik a hagyományos technikákat, amelyeket a mesterek alkalmaznak. A szakértői szemmel és szeretettel készített termékek íze és minősége garantáltan lenyűgözi a látogatókat.

Az itt vásárolt borecetek és házi készítésű termékek tökéletes ajándék lehetőséget jelentenek, vagy egyszerűen csak egy különleges kulináris élményt nyújtanak otthoni konyhánkban. Bodrogkeresztúr Borecet Manufaktúrája a minőség és a hagyományok híve, és az ízek szerelmesei számára igazi paradicsom.

Csicsörke Lekvár és Szörp Műhely

Látogass el Bodrogkeresztúr Csicsörke Lekvár és Szörp Műhelyébe, és kóstold meg a friss, házi készítésű lekvárokat és szörpöket. Itt az ízek varázsa találkozik a hagyományos receptekkel. 

Bodrogkeresztúr
Cím: Bodrogkeresztúr, Kossuth utca 114.
Telefon: (30) 275 1041

Bővebben:

A Bodrogkeresztúr Csicsörke Lekvár és Szörp Műhely egy igazi gasztronómiai paradicsom, ahol az ízek művészete és a hagyományos kézművesség találkozik. A műhely az egyedülálló lekvárok és szörpök előállítására specializálódott, mindezt friss, helyi alapanyagokból és gondos kézi munkával.

A lekvárok kínálatában számos különleges ízesítés található, beleértve a klasszikus gyümölcslekvárokat, valamint az egyedi kombinációkat, például bodza-virág vagy szilva-fűszerek. Ezek a lekvárok a hagyományos receptek és a friss alapanyagok szerelmeseinek készülnek, így garantáltan kiváló minőségűek.

A műhelyben a friss gyümölcsök és gyógynövények gondos feldolgozásával készítik a szörpöket is. Az ízesítések között megtalálhatók a klasszikus gyümölcsök, például málna vagy cseresznye, valamint a különlegesebb választékok, mint például bodza vagy citromfüves szörp. Ezek a szörpök frissítőek és kiválóak koktélok vagy üdítőitalok alkotóelemeiként.

A műhely látogatói betekintést nyerhetnek a lekvárok és szörpök készítési folyamatába, és megismerhetik a hagyományos technikákat, amelyeket a mesterek alkalmaznak. Az itt készült termékek minősége és frissessége garantáltan lenyűgözi az ízek kedvelőit.

A Bodrogkeresztúr Csicsörke Lekvár és Szörp Műhelyében vásárolt termékek tökéletes ajándék lehetőséget jelentenek, vagy egyszerűen csak egy ízekkel teli kulináris élményt nyújtanak otthoni konyhánkban. A műhely a minőség és a hagyományok híve, és az ízek szerelmesei számára igazi kincsesbánya.

Keresztúri Kincsestár

Látogass el Bodrogkeresztúr Keresztúri Kincsestárába, és fedezd fel a helyi kultúra és történelem gazdag kincseit. Ez a múzeum izgalmas kiállításokkal várja a látogatókat, hogy bepillantást nyújtson a régi idők életébe. 

Bodrogkeresztúr
Cím: Bodrogkeresztúr, Kossuth u. 85.
Telefon: +36 47 396 103

Bővebben: 

A Bodrogkeresztúri Keresztúri Kincsestár egy olyan múzeum, amely mélyreható betekintést nyújt Bodrogkeresztúr és környékének gazdag kulturális és történelmi örökségébe. A múzeumot az a cél vezérli, hogy megőrizze és bemutassa a régi idők életét, hagyományait és értékeit.

A múzeum állandó és időszaki kiállításokkal rendelkezik, amelyek a helyi kultúrát és történelmet mutatják be. Az állandó kiállítások között megtalálhatók régészeti leletek, népi hagyományokhoz kapcsolódó tárgyak, valamint dokumentumok és fotók a múltból. Ezek a kiállítások segítenek megérteni és megbecsülni a vidék gazdag történelmét.

Az időszaki kiállítások változatos témákat ölelnek fel, és lehetőséget nyújtanak a látogatóknak arra, hogy új és érdekes dolgokat fedezzenek fel minden alkalommal, amikor meglátogatják a múzeumot. A múzeum rendezvényeket is szervez, mint például előadások, műhelymunkák és hagyományőrző események, amelyek segítenek élővé tenni a kulturális örökséget.

A Keresztúri Kincsestár ideális hely a történelem és kultúra iránt érdeklődő látogatók számára, akik szeretnék felfedezni Bodrogkeresztúr és környékének gazdag múltját. A múzeum munkatársai lelkesen osztják meg tudásukat és szenvedelmüket a látogatókkal, hogy még élménydúsabb legyen az itt eltöltött idő.

Fesztiválkatlan

A Tokaji Fesztiválkatlan azok számára ideális hely, akik szeretik a kulturális rendezvényeket és a művészeteket. Ez a modern létesítmény számos eseménynek ad otthont, és gazdagítja Tokaj kulturális életét. 

Tokaj
Cím: Tokaj, Bodrogkeresztúri út 2.
Telefon: (47) 552 034, (30) 633 0735

Bővebben:

A Tokaji Fesztiválkatlan egy kulturális központ és eseményhelyszín, amelynek célja a művészetek és a kulturális események előmozdítása és támogatása. A modern épület Tokaj város központjában található, és sokszínű programoknak ad otthont az év folyamán.

A Fesztiválkatlan rendszeresen tart művészeti előadásokat, koncerteket, színházi darabokat, táncelőadásokat és egyéb kulturális eseményeket. Az itt zajló programok vonzzák a helyi lakosokat és a turistákat egyaránt, és lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének és ízlésének megfelelő programot. Az épület modern technikai felszereléssel rendelkezik, amely garantálja a magas minőségű előadásokat és produkciókat.

A Fesztiválkatlan emellett fontos szerepet játszik a város közösségi és kulturális életében. Az itt tartott rendezvények lehetőséget teremtenek a lakosoknak arra, hogy találkozzanak, összekapcsolódjanak és megosszák a kulturális élményeket. A város kulturális életének gazdagítása mellett a Fesztiválkatlan népszerű célpont azok számára is, akik a tokaji borvidék és a helyi kultúra iránt érdeklődnek.

A Tokaji Fesztiválkatlan egy modern és vonzó kulturális központ, amely hozzájárul Tokaj város kulturális gazdagságához és vonzerejéhez. Az épület maga is egy érdekes látványosság, amely ideális helyszín a művészet és a kultúra szerelmeseinek, hogy élvezzék a legjobb előadásokat és eseményeket Tokajban.

Hajókirándulás

A Tokaji hajókirándulások egyedülálló módon mutatják be a gyönyörű Tokaj-Hegyalja tájat. Fedezze fel a Borvidék szépségét és történelmét egy kellemes hajóút során!

Tokaj
Cím: Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky u. 21.
/A közúti híd alatt található kikötőnél, a nagy parkoló alatt./
Telefon: (47) 552 187, (30) 381 0602

Bővebben:

A Tokaji hajókirándulások egy népszerű és szórakoztató módja annak, hogy felfedezze Tokaj-Hegyalja gyönyörű tájait és a Tokaji Borvidék kincseit. Az UNESCO Világörökség részét képező terület lenyűgöző szőlőültetvényekkel, festői hegyekkel és a Bodrog és a Tisza folyók lenyűgöző találkozásával büszkélkedhet. A hajókirándulások lehetővé teszik, hogy közelebbről megismerje ezt a varázslatos régiót, miközben kényelmesen pihen és élvezi a panorámás kilátást.

A hajókirándulások során a résztvevők olyan lehetőséget kapnak, amely során bepillanthatnak a Tokaji Borvidék történelmébe és kultúrájába. A hajók gyakran megállnak különböző borászatoknál, ahol lehetőségük van borkóstolókra, és megismerhetik a híres tokaji borok előállításának folyamatát. Emellett a hajóút során a résztvevők megcsodálhatják a régió történelmi várait és kastélyait, valamint a gyönyörű barokk és reneszánsz épületeket.

Azok számára, akik szeretik a természetet és az idilli vidéki környezetet, a Tokaji hajókirándulások ideális választás. Az évszaknak megfelelően az utazók gyönyörködhetnek a tavaszi virágokban, az őszi színekben vagy a téli varázslatban. A hajók kényelmesek és jól felszereltek, így a vendégek teljes kikapcsolódásban részesülhetnek. A hajóút során szakértő idegenvezetők segítik az utazókat a terület felfedezésében, és érdekes információkat osztanak meg a Tokaji Borvidékről és annak történelméről.

A Tokaji hajókirándulások azok számára ajánlottak, akik szeretnék megismerni és megszeretni ezt a varázslatos borvidéket, miközben élvezik a nyugodt és idilli környezetet. Egy hajóút során garantáltan emlékezetes élményekkel gazdagodnak, és jobban megértik a Tokaji Borvidék különleges vonzerejét és gazdagságát.

Tokaji Múzeum

Ugyanez a feladat, előszőr írj egym rövid, 2 mondatos ajánlót, majd egy hosszabb leírást az alábbi elemről: Tokaj, Tokaji Múzeum 

Tokaj
Cím: Tokaj, Bethlen Gábor út 7.
Telefon: (47) 352 636

Bővebben:

A Tokaji Múzeum a Tokaj-Hegyalja régió egyik legfontosabb kulturális intézménye, és kiemelkedő helyet foglal el az UNESCO Világörökség részét képező Tokaji Borvidék értékeinek bemutatásában. A múzeum látogatói egy izgalmas utazásra indulhatnak vissza az időben, hogy megismerjék a régió gazdag történelmét, kulturális örökségét és borászati hagyományait.

A múzeum állandó kiállítása sokféle érdekes és egyedülálló tárgyat mutat be. A látogatók megismerhetik a tokaji borok készítésének hagyományait és folyamatát, valamint betekintést nyerhetnek a régió borászati kultúrájába. A gyűjtemény részét képezik a régi borászati eszközök, hordók és palackok, amelyek bemutatják, hogyan fejlődött ki a világhírű tokaji borok készítésének technikája az évszázadok során.

Az intézménynek kiemelt szerepe van a Tokaj-Hegyalja történelmének és kulturális örökségének megőrzésében és bemutatásában. A múzeum állandó kiállítása mellett időszakos kiállítások is helyet kapnak, amelyek különböző aspektusokról és témákról nyújtanak információt, így mindig van valami új felfedezni való a látogatók számára.

A Tokaji Múzeum nemcsak azoknak ajánlott, akik érdeklődnek a borok iránt, hanem mindazoknak, akik szeretnék jobban megérteni Tokaj-Hegyalja gazdag kulturális örökségét és történelmét. A múzeum látogatása során az utazók mélyebb betekintést nyerhetnek ebbe a varázslatos régióba, és felfedezhetik annak különleges vonzerejét és gazdagságát.

Világörökségi Bormúzeum

A Tokaj Világörökségi Bormúzeum elvezeti Önt egy lenyűgöző utazásra Tokaj-Hegyalja történelmébe és borászati kultúrájába. Fedezze fel az UNESCO Világörökség részét képező tokaji borvidék varázslatos világát ebben a gyönyörű múzeumban

Tokaj
Cím: Tokaj, Serház út 55.
Telefon: (47) 552 050

Bővebben:

A Tokaj Világörökségi Bormúzeum az UNESCO Világörökség részét képező Tokaj-Hegyalja régióban található, és az egyik legfontosabb múzeum, amely bemutatja a tokaji borvidék gazdag történelmét, kulturális örökségét és borászati hagyományait. A múzeum egyaránt vonzza a borok szerelmeseit, a történelem iránt érdeklődőket és azokat, akik egyszerűen csak szeretnének mélyebben megismerni ezt a lenyűgöző régiót.

Az intézmény állandó kiállítása lenyűgöző betekintést nyújt a tokaji borok készítésének és tárolásának hagyományaiba. A látogatók megismerhetik a borászat folyamatát az évszázadok során, és számos érdekes tárgyat láthatnak, például hordókat, palackokat és régi borászati eszközöket. A múzeum részletesen bemutatja a tokaji aszú készítésének művészetét is, amely a régió legismertebb és leghíresebb borfajtája.

Az intézményben lehetőség van borkóstolókra is, ahol a látogatók megkóstolhatják a kiváló minőségű tokaji borokat, és még mélyebb betekintést nyerhetnek azok ízvilágába és jellegzetességeibe. A múzeum rendszeresen szervez borászati eseményeket és programokat is, így a látogatók aktívan részt vehetnek a régió borászati kultúrájában.

A Tokaj Világörökségi Bormúzeum nemcsak a bor iránt érdeklődőknek, hanem minden látogatónak ajánlott, aki szeretné felfedezni Tokaj-Hegyalja gazdag történelmét és kulturális örökségét. Ez a múzeum ideális hely a régió lenyűgöző világának megismeréséhez és a tokaji borok varázslatos világába való mélyebb merüléshez.

Rákóczi Vár és Múzeum

Sárospatak Rákóczi Vár és Múzeuma lenyűgöző időutazást kínál a Rákóczi-szabadságharc idejébe. Fedezze fel a múzeum gazdag gyűjteményét és sétáljon a gyönyörű várkertben, miközben megismeri a magyar történelem fontos epizódjait! 

Sárospatak
Cím: Sárospatak, Szent Erzsébet út. 19.
Telefon: 47 311-083

Bővebben: 

A Sárospatak Rákóczi Vár és Múzeum egy lenyűgöző történelmi intézmény, amely mély betekintést nyújt a Rákóczi-szabadságharc idejébe és a magyar történelem izgalmas korszakaiba. A város szívében található, és az épület maga is lenyűgöző, szép környezetben helyezkedik el.

A múzeum állandó kiállítása Rákóczi Ferenc életére és a szabadságharc eseményeire összpontosít, bemutatva a korabeli eszközöket, fegyvereket és dokumentumokat. A látogatók felfedezhetik a Rákóczi család történetét, valamint a Rákóczi-szabadságharc hőseinek emlékét. A kiállítás részletesen bemutatja a szabadságharc főbb eseményeit, és interaktív elemekkel is rendelkezik, amelyek segítségével mélyebben megérthetik ezt az izgalmas időszakot.

A várkert is magával ragadó, és tökéletes hely a séta és pihenés számára. A látogatók élvezhetik a gyönyörű kilátást a városra és környékére, miközben bejárják a zöldellő kertet. A vár környékén gyakran rendeznek kulturális eseményeket és fesztiválokat, így mindig van valami érdekes dolog a felfedezésre.

A Sárospatak Rákóczi Vár és Múzeum kihagyhatatlan hely a történelem és kultúra iránt érdeklődők számára, és a városban való tartózkodás során kiváló lehetőség a múlt felfedezésére és a Rákóczi-szabadságharc emlékének tiszteletére.

Sárospataki Képtár

A Sárospataki képtár egy művészeti gyöngyszem a városban, ahol lenyűgöző festmények és műalkotások gyűjteménye található. Fedezze fel a képtárban a művészet szépségeit és gazdagságát! 

Sárospatak
Cím: Sárospatak, Szent Erzsébet út 14.
Telefon: (20) 477 0086, (20) 626 5102

Bővebben:

A Sárospataki képtár Sárospatak egyik kulturális kincse, és a művészet iránt érdeklődőknek kiváló lehetőséget nyújt a művészi kifejezések sokféleségének felfedezésére. Az intézményt egy gyönyörű historikus épületben található, amely önmagában is lenyűgöző.

A képtár gyűjteménye sokféle művészeti stílust és korszakot ölel fel. A látogatók itt találkozhatnak festményekkel, grafikákkal, szobrokkal és egyéb műalkotásokkal, amelyek bemutatják a művészet sokszínűségét. A gyűjteményben megtalálhatók a régi mesterek művei, valamint kortárs művészek alkotásai is, így mindenki számára van valami érdekes és inspiráló.

A képtár rendszeresen változó kiállításokkal és kulturális eseményekkel várja a látogatókat. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy felfedezzék új művészek munkáit, és mélyebben megértsék a művészet aktuális tendenciáit. A kiállítások gyakran tematikusak vagy időszakhoz kötöttek, így mindig van valami új felfedezni és megtapasztalni.

A Sárospataki képtár nemcsak a művészet iránt érdeklődőknek kínál élményeket, hanem a város kulturális életének is fontos része. Az épület és a kiállítások egyaránt inspirálóak, és lehetőséget nyújtanak a szép művészetek élvezetére és mélyebb megértésére. A képtár látogatása során a látogatók egy utazást tehetnek a művészet világában, és felfedezhetik a művészi kreativitás gazdagságát.

Végardó Fürdő

A Sárospatak Végardó Fürdő a tökéletes hely a kikapcsolódásra és a frissítő fürdőzésre. Az idilli környezetben található termálvizes medencék és wellness lehetőségek garantálják a pihentető élményt. 

Sárospatak
Cím: Sárospatak, Határ út 2/B
Telefon: (47) 655 317, (47) 889 227

Bővebben:

A Sárospatak Végardó Fürdő egy olyan hely, ahol a látogatók teljesen elmerülhetnek a pihenés és a gyógyulás világában. A fürdő idilli környezetben található, a Zemplén-hegység szépséges táján, amely magával ragadó látványt nyújt.

A fürdő komplexuma számos termálvizes medencét kínál, amelyek gyógyító hatással vannak a testre és a lélekre egyaránt. A termálvíz jótékony hatásai közé tartozik az izomlazítás, a stressz csökkentése és az általános jó közérzet fokozása. A medencék hőmérséklete eltérő, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő hőmérsékletű medencét.

A fürdő területén wellness szolgáltatások is rendelkezésre állnak, mint például masszázs, szauna és gőzfürdő. Ezek segítik a látogatókat még mélyebb relaxáció és kikapcsolódás elérésében. A wellness kezelések segítik a test és a lélek megújulását, és hozzájárulnak az egészség és vitalitás javításához.

A fürdő kényelmes és modern létesítményekkel rendelkezik, beleértve éttermeket és pihenőhelyeket is, ahol a látogatók finom ételeket fogyaszthatnak és lazíthatnak a medencék mellett. A Végardó Fürdő a környék egyik legkedveltebb célpontja a frissítő fürdőzés és a wellness élmények kedvelőinek, és ideális hely a test és a lélek feltöltéséhez.

Kazinczy Ferencz Múzeum

A Sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum egy kiváló hely a kultúra és a történelem szerelmeseinek. Fedezze fel Kazinczy Ferenc életét és munkásságát, valamint a régió gazdag kulturális örökségét ebben a lenyűgöző múzeumban. 

Cím: Sátoraljaújhely, Dózsa György u. 11.
Telefon: (47) 322 351

Bővebben:

A Sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum egy emlékére állított intézmény Kazinczy Ferencnek, a 18. századi magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjának. A múzeum célja, hogy megőrizze és bemutassa Kazinczy életét, munkásságát és hagyományait, valamint a régió gazdag kulturális örökségét.

A múzeum számos érdekes kiállítást kínál, amelyek közül az egyik legfontosabb Kazinczy életéről és irodalmi tevékenységéről szól. Látogatók betekintést nyerhetnek Kazinczy Ferenc korába, és megismerhetik munkásságának fontos mozzanatait. A kiállításokban számos dokumentum, levél, kézirat és tárgyi emlék található, amelyek segítenek rekonstruálni a múltat.

A múzeum másik érdekes része a régió kulturális örökségét mutatja be. Itt felfedezhetők a helyi hagyományok, kézműves termékek, valamint a régi idők mindennapjait bemutató tárgyak. A látogatók megismerhetik a helyi népi kultúrát és annak fontos elemeit.

A Kazinczy Ferenc Múzeum nemcsak egy múzeum, hanem egy kulturális központ is, amely rendezvényeket, előadásokat és kulturális programokat szervez. Ezek a programok hozzájárulnak a régió kulturális életének gazdagításához és élénkítéséhez.

A múzeum gyönyörű épületben található, amely magával ragadó környezetet kínál a látogatóknak. A múzeum látogatása során az embereknek lehetőségük van mélyebben megérteni Kazinczy Ferenc és a régió kulturális örökségének jelentőségét és gazdagságát.

Zemplén Kalandpark

A Sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark ideális hely a kihívást kereső kalandoroknak és a természet szerelmeseinek. Fedezze fel a magaslatokat, és élvezze a különféle atrakciókat ebben a lenyűgöző kalandparkban. 

Sátoraljaújhely
Cím: Sátoraljaújhely, Torzsás út 25.
Telefon: (30) 827 5191, (30) 466 8559,

Bővebben:

A Sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark egy izgalmas és kihívást jelentő célpont a természet és kaland kedvelőinek. Ez a kalandpark a Zempléni-hegység gyönyörű környezetében található, és számos izgalmas és szórakoztató tevékenységet kínál az egész család számára.

Az egyik legjelentősebb vonzerő a kalandparkban az extrém átcsúszó pálya (sólyom), amely 1036 méter magasan indul a Magas-hegyről át a Szár-hegyre. A középső állomáson található Kalandúra pályák is kihívást jelenthetnek gyerekek illetve felnőttek számára is, ahol 6 darab különböző nehézségi fokozatú pálya közül lehet választani, egészen a könnyűtől a nehézik, melynek végén 60 m hosszú drótkötélpályán kell átcsúszni (Canopy).

Található még:

Bob pálya, Magas-hegyi libegő, mászófal központ, Szár-hegyi libegő, Kabinos kötélpálya


A Zemplén Kalandparkban szakképzett instruktorok segítik a látogatókat, és biztosítják a biztonságos környezetet. A park ideális hely az aktív kikapcsolódásra és a természet közelségének élvezetére. A gyerekek és felnőttek egyaránt élvezni fogják a kihívást és az izgalmat, amit ez a kalandpark kínál.